VIJEĆE ČEŠKE NACIONALNE MANJINE GRADA ZAGREBA
VIJEĆE ČEŠKE NACIONALNE MANJINE GRADA ZAGREBA
 Posjeta: 9988 
 od 01.02.2007.
Česky
Hrvatski
  ARHIVA AKTUALNOSTI

DANI NACIONALNIH MANJINA GRADA ZAGREBA

U organizaciji Koordinacije nacionalnih manjina Grada Zagreba poznati zagrebački park Zrinjevac su 16.lipnja 2013. popunili štandovi osamnaest nacionalnim manjina, koje djeluju u Gradu Zagrebu. Na taj način, manjine su željele širem građanstvu predstaviti svoje stvaralaštvo, tradicionalne običaje narodne nošnje kao i svoje gastronomske specijalitete.

Vijeće češke nacionalne manjine Grada Zagreba zajedno s Češkom besedom Zagreb su značajno doprinijeli ovoj manifestaciji svojim bogato opremljenim štandom i zanimljivim programom.
O aktivnostima i djelovanju češke manjine posjetitelji su se mogli informirati izravno na štandu ili iz izloženih knjiga "Česi Zagrebu-Zagreb Česima " te "Češki narodni dom u Zagrebu ".
Nisu nedostajali ni informativni leci o sadržajima i rasponu sadašnjih aktivnosti Besede i Vijeća.

Dijelila su se i crvena licitarska srca s natpisom Česi Zagrebu – Zagreb Česima. Posjetitelji su s velikim interesom kušali tradicionalne češke kolače i svima znanu Becherovku. Mnogi su željeli fotografirati se s članovima naših folklornih skupina. Bogate Kyjovske nošnje predstavili su plesači folklorne skupine ČBZ Jeteliček dok su pažnju publike izvedbom pet plesova privukli plesači folklorne skupine Zagrebačko sunčeko.

Bez obzira na veliku vrućinu koja je toga dana vladala Zrinjevcem, posjetitelji su uživali u programima nacionalnih manjina te se zadržali do kasnih popodnevnih sati.

Alenka Štokić